burczas Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 (edytowane) Kompletuję swój wyszynk. Dorwałem reduktory i chciałem pod nimi zamontować dodatkowe zawory i tu mam problem, bo nie bradzo wiem ile cali i jakie będą do Co2 odpowiednie. Na foto zapodałem wymiar w mm, wraz suwmiarką. Edytowane 24 Czerwca 2019 przez burczas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Powinno się przydać: http://nfgab.se/pl/technologia-i-jakość/informacje-techniczne/tabele-przeliczników-calemm/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 3/8 9,525 16 - 24 7/16 11,112 14 - 20 I tu mam problem czy ten górny wynik 3/8 czy dolny 7/16... chyba ten nie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 (edytowane) Z tej aukcji w opisie aukcja . Wynika ze to 1/8 cala. Kurcze, już sam nie wiem. Szkoda żeby po zakupie okazało się że muszę odsyłać. edit. Teraz przymierzyłem do końcówki w szybkozłączkach ball lock Pepsi i wynika, że to jest ten sam gwint. Na jednej aukcji z tymi plastikami jest napisane że: Para szybko złączek firmy CMB typu Ball Lock z gwintem 7/16" UNF + Króćce 7mm ze stali nierdzewnej. Gwint wewnętrzny 1/4” (FFL[MFL]) odpowiada gwintowi 7/16” UNF. No teraz to chyba zamówię 1/4" Edytowane 24 Czerwca 2019 przez burczas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhuarc Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Witam Jeśli masz tzw grzebień do gwintów to sprawdź sobie ile swój na cal ma ten Twój gwint - to bedzie ważna informacja ułatwiająca określenie rodzaj gwintu. Jeśli nie masz to podejdź do dowolnego ślusarz albo podjedz do Rybnika to Ci to sprawdzę ? bo na mój gust to będzie raczej 7/16" ale w zależności od ilości zwojów będzie to UNC lub UNF albo jeszcze coś innego https://www.google.com/search?q=tabela+gwintów+calowych&oq=tabela+gwintow.ca&aqs=chrome.1.69i57j0l3.5209j0j9&client=ms-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=k6AdqgpVC42O0M: burczas 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c64club Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Pamiętaj, że calowe są gwinty, których wymiary są określone w calach jak i rurowe - wtedy w calach jest nominalna średnica wewnętrzna rury dla "półcalowego" rurowego to 15 mm, a sam gwint ma w tym przypadku średnicę ponad 20 mm. Oprócz skoku jest jeszcze zarys gwintu (kąt), do tego dochodzą gwinty proste lub stożkowe, nie zawsze ze sobą kompatybilne. Znajdź dobry sklep z artykulami do hamulców w okolicy i drugi dobry z wyrobami śrubowymi i hydrauliką. W zwykłych sklepach z prostacką techniką znajdziesz tylko gwinty calowe rurowe od 3/8" (pełny astortyment od 1/2" w górę) i gwinty metryczne o podstawowym skoku - drobnozwojowe zdarza się sprzedawcom znać jako "nietypowe" lub "maszynowe", a o UNC/UNF nie słyszeli. Zmierzyłem króciec w rozmiarze rurowy 1/4 cala i wygląda jak Twój. burczas 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Byłem w sklepie, kupiłem końcówkę do węża z gwintem 1/4" . Nie pasuje. Więc chyba to jest 7/16". Bo 3/8" jest za mały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Z tej tabeli z kolei dobierałem średnice pręta do różnych gwintów w zależności od potrzeby. Tu też wychodzi że jest to 7/16": https://www.normapress.pl/tabela-identyfikacji-gwintow,aid9 burczas 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 (edytowane) No i lipa. Kaj jo dostana taki zaworek ?? ma ktoś pomysł?? Edytowane 24 Czerwca 2019 przez burczas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhuarc Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Spróbuj poszukać redukcji 7/16na jakiś normalny gwint np 1/4 lub 3/8wtedy nie będzie problemu z zakupem zaworka ? Tu masz linka ale nie wiem czy Cię to zainteresuje bo to mosiądz ? https://wszystkonagaz.pl/zlaczki-redukcje-gazowe.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c64club Opublikowano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 (edytowane) Tamtędy będzie leciał CO2? Problematyczna końcówka i tak jest mosiężna. Zobacz tutaj: http://autoprzewody.pl/6-trojniki Facet ma mały sklepik i wytwórnię przewodów hamulcowych, jak potrzebuję pokombinować coś z drobnymi gwintami a nie mam możliwości przejścia na metryczne, to do niego jadę. Mógłbyś u niego kupić końcówkę 7/16 mosiężną i przylutować do również mosiężnej, ale z częściej spotykanym w sklepach gwintem. Edytowane 25 Czerwca 2019 przez c64club Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Tak jak piszą poprzednicy coś takiego:https://allegro.pl/oferta/przylaczka-prosta-gw-gz-unf-bsp-ba-49-7-16-1-4-8215574340 burczas 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Z tego co widze to jest standardowe wyjscie z reduktora, wiec jak wezmiesz zlaczke z gwintem wewnetrznym 1/4cala to bedzie pasowalo, wiem bo u siebie mam tak zrobione na zlaczkach festo, do reduktora szybkozlaczka wkrecona i idzie na manometry przewodWysłane z mojego SGP621 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 25 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Masz może foto tego co zrobiłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Nie jestem teraz w domu, mam jakas fatke jak robilem wszystko, reduktor troche inny, ale kazdy gwint tutaj to 1/4 typo gwint przy manometrach, u mnie byla przejsciowka wkrecona w to miejsce i wystawal gwint zewnetrzny, wywalilem go, wkrecilem szybokzlaczke, i to idzie na manometry festoWysłane z mojego SGP621 przy użyciu Tapatalka burczas 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi