SynMojegoStarego Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 1.Czy powiedzmy 50g chmielu 10%aa i tyle samo gramów chmielu 3%aa będzie miał równe właściwości antybakteryjne? Do czego dążę? Chodzi mi o "wstępne" zabezpieczenie piwa przed bakteriami. By uzyskać takie samo IBU, w pierwszym przypadku dam mniej chmielu niż tego 3%. Większa ilość chmielu = lepsze antybakteryjne działanie? 2. To samo co w 1, ale w tym punkcie chodzi mi o działanie uspokajające chmielu. Wysłane z mojej pustej szklanki po Imperialnym Staucie wypitym w 33 stopniach Celsjusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się