balabon Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Cześć, Zaczynam dopiero w temacie warzenia piwa i jestem zielony. Ogarniam za to nieco w temacie robienia stron www. Odwiedziłem kilka stron z opisami, kalkulatorami etc. i większość z nich pamięta chyba lata 2000. Co myślicie o stworzeniu kompleksowej, w pełni darmowej (albo tylko dla forumowiczów) stronki zawierającej kalkulatory (żeby nie bawić się w ściąganie excela), przepisy i warki jak na brewness.com, włącznie z prywatnymi i co tam forum podrzuci jeszcze..? Może macie jakiś inny pomysł na stworzenie czegoś, co byłoby dla Was przydatne, a nie zostało jeszcze zrobione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balabon Opublikowano 5 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) Czy odebraliście mój wpis jako spam? Wszystkich na około przywitano, a ja pominięty. Pierwsze "piwo" z brewkita jeszcze poleży 2 tygodnie, ale już da się wypić. Wiem.., brewkit. Dwa kolejne zaplanowane z ekstraktów niechmielonych + chmielenie (polskie Pale Ale i pszeniczne z Esencji Smaku). Nie robię jeszcze, bo za ciepło. Planuję kupić lodówę do fermentacji: Zanussi ZRA40100WA. Co do stworzenia czegoś fajnego dla piwowarów: nadal aktualne. Edytowane 5 Września 2019 przez balabon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 6 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Jeśli masz pomysł na stronę, to ja ci kibicuję. Rób! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 W dniu 8.08.2019 o 19:20, balabon napisał: Cześć, Zaczynam dopiero w temacie warzenia piwa i jestem zielony. Ogarniam za to nieco w temacie robienia stron www. Odwiedziłem kilka stron z opisami, kalkulatorami etc. i większość z nich pamięta chyba lata 2000. Co myślicie o stworzeniu kompleksowej, w pełni darmowej (albo tylko dla forumowiczów) stronki zawierającej kalkulatory (żeby nie bawić się w ściąganie excela), przepisy i warki jak na brewness.com, włącznie z prywatnymi i co tam forum podrzuci jeszcze..? Może macie jakiś inny pomysł na stworzenie czegoś, co byłoby dla Was przydatne, a nie zostało jeszcze zrobione? Uwarz kilkanaście warek i zobaczysz co jest przydatne Witaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woitas Opublikowano 6 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Wygląda na to, że trzeba być mistrzem piwowarstwa z długoletnim stażem i zapleczem kilkunastu warek, żeby móc pokusić się o stworzenie czegoś co mogłoby ułatwić "pracę" tym nowym, jak i tym z długoletnim doświadczeniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 W dniu 6.09.2019 o 22:12, Woitas napisał: Wygląda na to, że trzeba być mistrzem piwowarstwa z długoletnim stażem i zapleczem kilkunastu warek, żeby móc pokusić się o stworzenie czegoś co mogłoby ułatwić "pracę" tym nowym, jak i tym z długoletnim doświadczeniem... Nie trzeba być mistrzem piwowarstwa ale trzeba czuć temat i miec pojęcie o tym co sie robi. Oczywiście doradzać rodzinom jak pewien 70letni, bezdzietny, stary kawaler z kotem anmar 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 10 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Czym miałoby się to różnić od brewness lub brewersfriend? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balabon Opublikowano 11 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 To właśnie pytanie do doświadczonych: czego Wam brakuje, co można zrobić lepiej? Jeżeli wszystko jest już wystarczająco dobre, to nie ma zapotrzebowania, nie robimy i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 11 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 22 godziny temu, bart3q napisał: brewness lub brewersfriend Tu jest wszystko co potrzeba, a nawet więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balabon Opublikowano 12 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 No i o konkretną opinię chodziło. Nie ma zapotrzebowania, nie robimy, nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi