Marcin Skwira Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 warka 61. Marcowe Wyszło 25l, 14blg 10.4.2021r. słody 1,3kg pilzneński 4kg monachijski 2 0,2kg caramunich 1 drożdże: Wyeast 2633 Octoberfest Lag warzenie: STart garnek 25l+3ml KM80% Do wysładzamia 10l+3ml KM80% 60min-68-60C 20min-72C 10min-78C chmiele: 20g Iunga na brzęczka przednia 20g lubelski na 10 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Skwira Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) warka 62. AAA Wyszło 26l, 14,5blg 10.4.2021r. słody 3kg pilzneński 2kg monachijski 2 0,3kg dark crystal drożdże: Fm52 warzenie: STart garnek 25l+3ml KM80% Do wysładzamia 10l+3ml KM80% 60min-68-60C 20min-72C 10min-78C chmiele: 15g. Zeus na brzęczka przednia 25g mosaic na 5min 25g Galena na 5min 25g Galena na 0min Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez Marcin Skwira Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Skwira Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 warka 63. American wheat Wyszło 26l, 11,5blg 24.4.2021r. słody 2,25kg pilzneński 2,25kg pszeniczny 0,1kg carared drożdże: Fm52 warzenie: STart garnek 20l+3ml KM80% Do wysładzamia 15l+3ml KM80% 60min-68-60C 20min-72C 10min-78C chmiele: 15g Iunga na brzęczka przednia 15g Amarillo na 15min 30g Citra na 15min Sprawdzona receptura z bloga Doroty ulubione piwo mojej żony. Całość będzie rozlana w butelki 0,33l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Skwira Opublikowano 26 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 warka 64. Nelson IPA Wyszło 24l 15blg 15.8.2021r. słody 5kg pale ale 0,5kg crystal 100 0,5kg platki owsiane drożdże: US-05 warzenie: zasyp do 25l wody 50C+3ml KF75%. Pół łyżeczki gipsu i soli angielskiej zacieranie 40min-65C 10mon-72C 10min-78C Wysładzanie do uzyskania 30l (12l wody+3ml KF75%) Gotowanie 60min. chmiele: 25g Zeus. na 60 25g mosaic. na 5 25g mosaic. na 0 25g Nelson na 0 75g Nelson. na hop stand 30min 80C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Skwira Opublikowano 26 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 warka 65. Pszenica weizen weselny Wyszło 25l 12blg 15.08.2021r. słody 0,25kg crystal 2,2kg pale ale 2,2kg pszeniczny drożdże: FM41 gwoździe banany prosto z fiolki warzenie: zasyp do 25l wody w temp.40 i powolne podgrzewane do 68stopni zacieranie 60min, wygrzew i filtracja 12l plus 2ml KM 80%. Do uzyskania 30l. Gotowanie 60min. chmiele: 15g Marynka na 60 10g Lubelski na 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Skwira Opublikowano 26 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 warka 66. American wheat weselny Wyszło 25l, 12blg 15.8.2021r. słody 2,25kg pilzneński 2,25kg pszeniczny 0,5kg crystal drożdże: US-05 warzenie: STart garnek 25l+3ml KM80% Do wysładzamia 15l+3ml KM80% 60min-68-60C 20min-72C 10min-78C chmiele: 15g Iunga na brzęczka przednia 15g Amarillo na 15min 15g Citra na 15min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Skwira Opublikowano 26 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 (edytowane) warka 67 Black IPA weselna Wyszło 25l 16blg 15.08.2021r.. słody 5kg pale ala 0,5kg crystal light 0,5kg platki owsiane 0,4kg carafa 3 na wygrzew drożdże: Us-05 warzenie: Zasyp do 25l wody 50C+3ml KF75%. Pół łyżeczki gipsu i soli angielskiej zacieranie 40min-65C 10mon-72C 10min-78C Wysładzanie do uzyskania 30l (12l wody+3ml KF75%) Gotowanie 60min. chmiele: 25g Zeus. na 60 25g Tomahowk. na 10 25g Simcoe na 5 75g Simcoe. na 0 fermentacja: Edytowane 26 Września 2021 przez Marcin Skwira Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Skwira Opublikowano 26 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 warka 68 Black IPA Wyszło 24l 16,5blg 25.09.2021r.. słody 5kg pale ala 0,5kg karmelowy 100 0,5kg platki owsiane 0,25kg czekoladowy 400 0,2kg czekoladowy 1100 0,3kg j. Palony na wygrzew drożdże: London Dog gestwa warzenie: Zasyp do 25l wody 50C+3ml KF75%. Pół łyżeczki gipsu i soli angielskiej zacieranie 40min-65C 10mon-72C 10min-78C Wysładzanie do uzyskania 30l (12l wody+3ml KF75%) Gotowanie 60min. chmiele: 25g Zeusi i Citra. na 60 50g Citra na 0 50g Simcoe na 5 50g Simcoe. na 0 150g Simcoe na Whirlpool 30mim w 80C⁰ fermentacja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Skwira Opublikowano 26 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 warka 69 Galaxy IPA Wyszło 26l 14,5blg 25.09.2021r.. słody 5kg pilzneński 0,5kg karmelowy 100 0,5kg platki owsiane drożdże: London fog gestwa warzenie: Zasyp do 25l wody 50C+3ml KF75%. Pół łyżeczki gipsu i soli angielskiej zacieranie 40min-65C 10mon-72C 10min-78C Wysładzanie do uzyskania 30l (12l wody+3ml KF75%) Gotowanie 60min. chmiele: 25g Citra. na 60 50g Citra na 0 50g Mosaic na 0 100g Galaxy na Whirlpol 30mi w 80C⁰ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Skwira Opublikowano 9 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 (edytowane) warka 70. NEIPA Nelson souwin Wyszło 24l 14,5blg 9.10.2021r.. słody 2,5kg pilzneński 1,5kg słód owsiany 1kg słód pszeniczny 0,5kg carabod 0,5kg platki owsiane drożdże: Został haze gestwa warzenie: Zasyp do 28l wody 50C+3ml KF75%. Pół łyżeczki gipsu i soli angielskiej zacieranie 40min-65C 10mon-72C 10min-78C Wysładzanie do uzyskania 30l (12l wody+3ml KF75%) Gotowanie 60min. chmiele: 15g Zeus na 60 50g Nelson na 0 50g Mix na 0 100g Nelson na Whirlpol 30mi w 80C⁰ Edytowane 9 Października 2021 przez Marcin Skwira Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Skwira Opublikowano 9 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 warka 71. Mokra szyszka Wyszło 24l 11,5blg 9.10.2021r.. słody 3,5kg monachijski jasny 1kg słód owsiany drożdże: Us 05 warzenie: Zasyp do 28l wody 50C+3ml KF75%. Pół łyżeczki soli angielskiej zacieranie 40min-65C 10mon-72C 10min-78C Wysładzanie do uzyskania 30l (12l wody+3ml KF75%) Gotowanie 60min. chmiele: 100g lubelski mokra szyszka na 60 180g lubelski mokra szyszka. na 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Skwira Opublikowano 30 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 (edytowane) warka 72. American barley wine Wyszło 24l 25blg 30.10.2021r.. słody 11kg pilzneński 1kg Red Ale 0,5kg crystal light drożdże: Us 05. Gęstwa z71 warzenie: Zasyp do 38l wody 70C+5ml KF75%. Pół łyżeczki soli angielskiej zacieranie 40min-65C 30min-72C 10min-78C Wysładzanie do uzyskania 35l (12l wody+3ml KF75%) Gotowanie 90min. chmiele: 35g Warrior Po 50g Citra, mosaic, Amarillo na 5 min Po 50g Citra, mosaic, Amarillo na 0 min Edytowane 30 Października 2021 przez Marcin Skwira Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Skwira Opublikowano 30 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 warka 73. Lager wiedeński Wyszło 24l 13blg 30.10.2021r.. słody 1kg monachijski jasny 05kg Red Ale 4kg wiedeński drożdże: Octoberfest blend starter2l warzenie: Zasyp do 25l wody 50C+3ml KF75%. Pół łyżeczki chlorek wapniaj zacieranie 40min-65C 30min-72C 10min-78C Wysładzanie do uzyskania 30l (12l wody+3ml KF75%) Gotowanie 60min. chmiele: 35g sybilla na 60 30g Marynka na 5 Edytowane 2 go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się