Jejski Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Otwarcie. Potężne bum i szybka moja reakcja by zawartości butelki nie opuściła miejsca degustacji, ale reszta w butelce i tak się wybrała na spacer. Temp. piwa ok.15°C Piana. Potężna, przy tym wysyceniu to normalne, foto1, na początku gęsta, totalna, a po paru min. strukturalna i przy końcówce kufla obrączka. Aromat i kolor. Troszkę goździkowy z nutą owocową ,bardzo przyjemny. Kolor ciemnego mętnego bursztynu. Smak. Bardzo agresywne nagazowanie podbiło smaki ciemnych słodów i nieco za dużej goryczki jak na ten styl. Wysokie odfermentowanie zaakcentowało alkocholowo-estrowe posmaki. Podsumowanie. Fajne pszeniczne piwo na koniec ciepłego dnia. P.S. Przepraszam za nie fachowe szkło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 (edytowane) Dzięki za opis, nagazowanie rzeczywiście zabójcze. A ciekawe czemu, odfermentowało aż do 1,5 Blg, refermentowane jedną miarką cukru na butelkę. Edit: Właśnie popijam to piwo, i nie jestem z niego zadowolony. Natlenione (karton), z dużą, nieprzyjemną goryczką (chmieliny w fermentorze?), bez pszenicznej gładkości, łagodności. W sumie dobrze, że sie kończy Zrobimy powtórkę, może uda się lepiej... Edytowane 17 Czerwca 2010 przez TomX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się