Jejski Posted June 13, 2010 Share Posted June 13, 2010 Otwarcie. Potężne bum i szybka moja reakcja by zawartości butelki nie opuściła miejsca degustacji, ale reszta w butelce i tak się wybrała na spacer. Temp. piwa ok.15°C Piana. Potężna, przy tym wysyceniu to normalne, foto1, na początku gęsta, totalna, a po paru min. strukturalna i przy końcówce kufla obrączka. Aromat i kolor. Troszkę goździkowy z nutą owocową ,bardzo przyjemny. Kolor ciemnego mętnego bursztynu. Smak. Bardzo agresywne nagazowanie podbiło smaki ciemnych słodów i nieco za dużej goryczki jak na ten styl. Wysokie odfermentowanie zaakcentowało alkocholowo-estrowe posmaki. Podsumowanie. Fajne pszeniczne piwo na koniec ciepłego dnia. P.S. Przepraszam za nie fachowe szkło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomX Posted June 14, 2010 Share Posted June 14, 2010 (edited) Dzięki za opis, nagazowanie rzeczywiście zabójcze. A ciekawe czemu, odfermentowało aż do 1,5 Blg, refermentowane jedną miarką cukru na butelkę. Edit: Właśnie popijam to piwo, i nie jestem z niego zadowolony. Natlenione (karton), z dużą, nieprzyjemną goryczką (chmieliny w fermentorze?), bez pszenicznej gładkości, łagodności. W sumie dobrze, że sie kończy Zrobimy powtórkę, może uda się lepiej... Edited June 17, 2010 by TomX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now