Skocz do zawartości

Czarny Browar A.D. 2010 Warka # 2 - Dunkelweizen


Jejski

Rekomendowane odpowiedzi

Otwarcie.

Potężne bum i szybka moja reakcja by zawartości butelki nie opuściła miejsca degustacji, ale reszta w butelce i tak się wybrała na spacer. Temp. piwa ok.15°C

Piana.

Potężna, przy tym wysyceniu to normalne, foto1, na początku gęsta, totalna, a po paru min. strukturalna i przy końcówce kufla obrączka.

Aromat i kolor.

Troszkę goździkowy z nutą owocową ,bardzo przyjemny. Kolor ciemnego mętnego bursztynu.

Smak.

Bardzo agresywne nagazowanie podbiło smaki ciemnych słodów i nieco za dużej goryczki jak na ten styl. Wysokie odfermentowanie zaakcentowało alkocholowo-estrowe posmaki.

Podsumowanie.

Fajne pszeniczne piwo na koniec ciepłego dnia.

P.S. Przepraszam za nie fachowe szkło.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za opis, nagazowanie rzeczywiście zabójcze. A ciekawe czemu, odfermentowało aż do 1,5 Blg, refermentowane jedną miarką cukru na butelkę.

 

Edit: Właśnie popijam to piwo, i nie jestem z niego zadowolony. Natlenione (karton), z dużą, nieprzyjemną goryczką (chmieliny w fermentorze?), bez pszenicznej gładkości, łagodności. W sumie dobrze, że sie kończy :) Zrobimy powtórkę, może uda się lepiej...

Edytowane przez TomX
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.