Skocz do zawartości

Czuć posmak zielonego jabłka


Bąbelek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jestem tu nowy i zaczynam zabawę z warzeniem piwa nigdy tego nie robiłem a więc do rzeczy słód o nazwie Gozdowa pils zakupiłem zrobiłem brzeczkę wg instrukcji i tego co się naczytałem i naoglądałem  jak brzeczka przestała fermętować rozlałem do butelek bomblowało 18 dni w 21 stopniach za chwilę mija miesiąc od za butelkowania otworzyłem na posmakowanie i zaniepokoił mnie posmak zielonego jabłka taki kwaskowaty czy to zjawisko się jakoś rozłoży? Co mogłem zrobić źle i czy takie piwo- cydr można pić proszę o poradę 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.