tomi1982 Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Czesc mam nastepujace pytanie. Zaczynam zabawe z Kegiem Cornelius i chce sie dowiedziec czy piwo jesli bede do kega dawal pilsy, lagery i inne dolniaki to tak samo dlugo musi sie smak ukladac jak w butelkach z refermentacja? dziekuje za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Na FB odpowiedzi nie satysfakcjonowały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi1982 Opublikowano 25 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 (edytowane) slabe, wiecej gadki o kegu niz odpowiedzi na moje pytanie. A jak ktos mnie sie pyta co mam na mylsi ukladanie smaku to tez nie bardzo rozumiem. Ten kto warzy piwa wie ze piwa sie ukladaja. Chce wiedziec czy lagery tez tak samo dlugo potrzebuja na ulozenie smaku w kegu jak w butelkach z refermentacja. Edytowane 25 Września 2019 przez tomi1982 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys93 Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Nie, nie beda potrzebowaly tyle samo czasu na ulozenie bo odpada proces refermentacji. Przy sztucznym nagazowaniu i ominieciu procesu refermentacji bedziesz w szczegolnosci w piwach typu lager odczuwal poprawe jakosci i czystosci smaku, ktora moim zdaniem refermentacja znaczaco pogarsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 (edytowane) Pomyłka tematu Edytowane 27 Września 2019 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi