Ravage Trzy Baryłki Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Im więcej czytam tym bardziej chce coś uwarzyć z słodów niż ekstraktów. Za słodami przemawia kasa i mnogość kombinacji, za ekstraktami czas, łatwość wykonania. Moje możliwości stancyjne nie pozwalają na szaleństwo. Moja kuchenka cierpi przy 15 litrowej brzece.... Pytanie do was czy kojarzycie jakąs kuchenkę elektryczną wolno stojąca, (gazowe mnie nie interesują) która spokojnie zniesie obciążenie 30 kg i w górę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorgall Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Sobotnie warzenie,kuchenka wytrzymała 30 litrów. Niestety musiałem wspomagać się grzałką zanurzeniową przy gotowaniu.Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravage Trzy Baryłki Opublikowano 17 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 (edytowane) A to maleństwo ile ma? 50l? Jeszce jakieś inne modele ten to chyba indukcja co? Edytowane 17 Października 2019 przez Ravage miodosytnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorgall Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Maleństwo ma 40 litrów. Tak to indukcja.Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Elektryczna tylko indukcja, ceramiczna ma zbyt małą sprawność. Są gastronomiczne o mocy 3.5kW (to max co mają te na 230V), np taka: https://stalgast.com/kuchenka-indukcyjna-o-mocy-3500-w Jeszcze dużego (50L) garnka na niej nie używałem, ale na małym (30L) na połowie mocy miałem rolling boil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juniorek Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Może Zacznij robić mniejsze Warki wspomagać można się grzałka Napewno warto tez pomyśleć o chłodnicy która będziesz możliwie jak najszybciej zbijać temperaturę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravage Trzy Baryłki Opublikowano 17 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 16 minut temu, Juniorek napisał: Może Zacznij robić mniejsze Warki wspomagać można się grzałka Napewno warto tez pomyśleć o chłodnicy która będziesz możliwie jak najszybciej zbijać temperaturę praca i czas ten sam, a mniejsza warka? Nawet nie mam ochoty próbować na mniejszej. a moja kuchenka nie bedzie i tak zadowolona z tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Żukowski Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Nie wiem, dlaczego boisz się gazu. Za 100zł kupisz na alledrogo taboret 8KW z reduktorem do tego butla i masz moc na tyle duża, że nawet większe nastawy obsłużysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravage Trzy Baryłki Opublikowano 17 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 butla w pomieszczeniu obok ciebie jeszcze nie wlała widze. nikomu tego nieżyczę, dwa nie mam jak na wolnej przestrzeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juniorek Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Czasami nie ma wyjscia i trzeba się ratować mniejsza warka przykładowo porter z samych słodów w 30l garze 20l Warki się nie da bez ekstraktu, ewentualnie jak ktoś ma lodówkę i nie mieści dużego fermentora trzeba ratować się mniejszymi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Żukowski Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 A czy przypadkiem dwie pojedyncze kuchenki 1500-2000W nie zmieszczą się pod jednym garem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur.G Opublikowano 22 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 W dniu 17.10.2019 o 13:16, tibek napisał: Elektryczna tylko indukcja, ceramiczna ma zbyt małą sprawność. Są gastronomiczne o mocy 3.5kW (to max co mają te na 230V), np taka: https://stalgast.com/kuchenka-indukcyjna-o-mocy-3500-w Jeszcze dużego (50L) garnka na niej nie używałem, ale na małym (30L) na połowie mocy miałem rolling boil. Używam z garnkiem 70 L i polecam. Najwięcej gotowałem 45 L brzeczki i daje radę.Trzeba szukać na portalach aukcyjnych żeby kupić taniej.Ja za swoją zapłaciłem 300zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 22 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Ja dałem trochę więcej, bo 400. Na olx trzeba szukać wyprzedaży z lokali gastro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravage Trzy Baryłki Opublikowano 22 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 wow nie boisz się ze to walnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur.G Opublikowano 22 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 15 minut temu, Ravage miodosytnik napisał: wow nie boisz się ze to walnie? Zrobiłem w ten sposób już kilkanaście warek i nie zauważyłem żeby coś się działo.Konstrukcja zdaje się być całkiem solidna. Wieksze obawy miałem jak gotowałem w 40 l garnku emaliowanym na szklanej płycie gazowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się