Zdrawko Opublikowano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Radka Bahníková W dniu 16.12.2020 o 16:04, Zdrawko napisał: Niby już przeprocesowali i idzie(gls), przelew był revolutowy, dam znac co i jak. A i jeszcze o tej dacie przydatności- to jest data kiedy nie zalecają fermentować pod ciśnieniem jeśli nie zrobisz testu ciśnieniowego(na wodzie na przykład). Jest tam takie magiczne słowo: re-test. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Dzisiaj kurier przywiózł paczkę. Wszystko trwało łącznie 2 dni. W środę rano zrobiłem przelew, dziś po południu paczka była u mnie w domu. Wszystko w komplecie, bez uszkodzeń, pani Radka Bahníková bardzo miła i po angielsku da radę się dogadać. Date re-testu na fermentorze mam czerwiec 2022. Polecam ten kanał dystrybucji. leonzn 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witur Opublikowano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 @Zdrawko jeżeli można wiedzieć ile wyszło za wszytko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrawko Opublikowano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 [mention=13391]Zdrawko[/mention] jeżeli można wiedzieć ile wyszło za wszytko ?Brałem jeszcze spunding valve i tez wężyk z kulką, razem z wysyłka -725plnSam fermentor u nas w podobnej cenie jak odliczysz koszt dostawy. Tylko tyle że oni maja akcesoria dostępne od ręki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk witur 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-r-k Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 (edytowane) Ja kupowałem u nich już kilka razy, zawsze bez problemu. Raz w kotle pękł mi uchwyt od sita i tez bez problemu przysłali mi nowe. Ja na fermzilli jestem po 1 warce i jestem zadowolony. Gdyby ktoś miał problemy ze szczelnością to proponuje zmienić o-ring w górnym wieczku na grubszy. Ja dałem sznur 2,5 mm i problem z nieszczelnością rozwiązany. Edytowane 19 Grudnia 2020 przez j-r-k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrawko Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Ja kupowałem u nich już kilka razy, zawsze bez problemu. Raz w kotle pękł mi uchwyt od sita i tez bez problemu przysłali mi nowe. Ja na fermzilli jestem po 1 warce i jestem zadowolony. Gdyby ktoś miał problemy ze szczelnością to proponuje zmienić o-ring w górnym wieczku na grubszy. Ja dałem sznur 2,5 mm i problem z nieszczelnością rozwiązany. Właśnie jestem po próbie szczelności i miałem to samo, cieńszy oring nie dawał rady, po zmianie na grubszy(który chyba był w zestawie z z spunding valve), problem zniknął. Próba szczelności zakończona ;-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarrro Opublikowano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 (edytowane) Czy ktoś mógłby opisać efekty fermentacji pod ciśnieniem? Mam wątpliwości co do ilości produkowanych estrów. Moje doświadczenie wskazuje, że przy zwiększonym ciśnieniu drożdże (pszeniczne) produkują ich znacznie więcej. Edytowane 12 Stycznia 2021 przez yarrro Chodzi oczywiście o fermentację pod ciśnieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Godzinę temu, yarrro napisał: Czy ktoś mógłby opisać efekty warzenia pod ciśnieniem? Mam wątpliwości co do ilości produkowanych estrów. Moje doświadczenie wskazuje, że przy zwiększonym ciśnieniu drożdże (pszeniczne) produkują ich znacznie więcej. Przy wyższym ciśnieniu wrze w niższej temperaturze tabacznik i yarrro 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witur Opublikowano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 W dniu 19.12.2020 o 11:46, j-r-k napisał: Ja dałem sznur 2,5 mm Możesz dokładniej napisać co to za sznur ? Ja w weekend zamówiłem , kasa zaksięgowana wczoraj a jak wchodzę na stronę bahnik.cz to w zakładzie moje zakupy cały czas pokazuje ''w oczekiwaniu'' nie wiem czy coś źle nie zrobiłem ,eh najwyżej kasa pójdzie w uj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldi_WRO Opublikowano 12 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Byłem dziś w twoimbrowarze, mają właśnie kilka sztuk, będą wystawione do sprzedaży w tym tygodniu. Niestety nie znam ceny. Gemin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Byłem dziś w twoimbrowarze, mają właśnie kilka sztuk, będą wystawione do sprzedaży w tym tygodniu. Niestety nie znam ceny.Mają Fermzille?Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldi_WRO Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Tak. Bedzie w ofercie niedługo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 A akcesoria do niej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldi_WRO Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Widziałem te zbiorniczki na drożdże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witur Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Na szybko skręciłem dzisiaj całość i wpuściłem co2 na próbę szczelności i dosyć mocno górą ucieka , taśma teflonowa na gwinty załatwi sprawę ? \ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 2 godziny temu, witur napisał: Na szybko skręciłem dzisiaj całość i wpuściłem co2 na próbę szczelności i dosyć mocno górą ucieka , taśma teflonowa na gwinty załatwi sprawę ? \ Nie ma uszczelki pod deklem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witur Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 (edytowane) 33 minuty temu, anteks napisał: Nie ma uszczelki pod deklem? Jest uszczelka w tym deklu , wymieniłem na inna i to samo . Wydaje mi sie ze ten dekiel dosyć luźno wchodzi Edytowane 18 Stycznia 2021 przez witur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buk0 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 @witur u mnie było podobnie pomimo uszczelki i taśmy teflonowej. Poprawiłem taśme i najmocniej jak mogłem dokręciłem tym chwytakiem z paskiem gumowym dołączonym do zestawu. Jak już wydawało się, że nie dokręcę, po pewnym czasie spróbowałem ponownie i trochę znowu dokręciłem. Niestety największym problemem tego zestawy jest własnie dokręcanie i odkręcanie. Muszę kupić smar spożywczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witur Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 10 minut temu, buk0 napisał: @witur u mnie było podobnie pomimo uszczelki i taśmy teflonowej. Poprawiłem taśme i najmocniej jak mogłem dokręciłem tym chwytakiem z paskiem gumowym dołączonym do zestawu. Jak już wydawało się, że nie dokręcę, po pewnym czasie spróbowałem ponownie i trochę znowu dokręciłem. Niestety największym problemem tego zestawy jest własnie dokręcanie i odkręcanie. Muszę kupić smar spożywczy. Smar od razu zakupiłem , będę miał trochę czasu to będę musiał się z tym pomęczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-r-k Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 W dniu 12.01.2021 o 15:30, witur napisał: Możesz dokładniej napisać co to za sznur ? Ja w weekend zamówiłem , kasa zaksięgowana wczoraj a jak wchodzę na stronę bahnik.cz to w zakładzie moje zakupy cały czas pokazuje ''w oczekiwaniu'' nie wiem czy coś źle nie zrobiłem ,eh najwyżej kasa pójdzie w uj O-ring w sznurze. Tniesz go i robisz uszczelkę jakiej chcesz średnicy. Średnica sznura 2,5 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-r-k Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 (edytowane) W dniu 18.01.2021 o 16:19, witur napisał: Jest uszczelka w tym deklu , wymieniłem na inna i to samo . Wydaje mi sie ze ten dekiel dosyć luźno wchodzi Teflon i dokręcanie na maksa nie jest potrzebne. Tak jak pisałem wyżej wymienić uszczelkę na grubszą. U mnie po zmianie uszczelki dekiel wchodzi bardzo ciasno. Edytowane 20 Stycznia 2021 przez j-r-k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witur Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 2 godziny temu, j-r-k napisał: Teflon i dokręcanie na maksa nie jest potrzebne. Tak jak pisałem wyżej wymienić uszczelkę na grubszą. U mnie po zmianie uszczelki dekiel wchodzi bardzo ciasno. Kupiłem na Allegro ten sznur , i tez na ali zamówiłem niby grubszy oring Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Były Fermzille w twoimvrobarze, ale już nie ma. Tak się ludzie rzucili?Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witur Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 3 godziny temu, emcede napisał: Były Fermzille w twoimvrobarze, ale już nie ma. Tak się ludzie rzucili? Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Ale spunding valve nie było Więc średnio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 https://www.browar.biz/centrumpiwowarstwa/akcesoria/fermzilla-fermentor-cisnieniowy-all-rounder-30-litrow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 https://www.browar.biz/centrumpiwowarstwa/akcesoria/fermzilla-fermentor-cisnieniowy-all-rounder-30-litrowTo jednak nie jest to samo.Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi