Jump to content

Własnorecznie zrobiony dystrybutor piwa


Recommended Posts

Szczerze mówiąc, nie rozumiem wiadomości. Chwalisz się dystrybutorem (gratulacje) czy pytasz o ilość cukru do refermentacji? Co to ma wspólnego ze sobą w ogóle?

 

Z refermentacją jest tak, że zależy jaki efekt chcesz osiągnąć. 4 g na 0,5 l jest OK, jeżeli jesteś pewien, że fermentacja się skończyła, a piwo ma mieć wysokie wysycenie. Jeżeli chcesz średnie wysycenie, to 3 g / 0,5 l, a niskie to 2 g / 0,5 l. Tylko że Twój dystrybutor (jakkolwiek by nie działał, bo o tym nie mam pojęcia), nie ma żadnego wpływu na ilość cukru do refermentacji.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.