tieroo Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 PS.Jak by ktoś jeszcze z wybierających się wziął ze sobą dla wszystkiego grilla to byłoby miło, mam obawy, że przy moim jednym i dość licznej grupie głodnych ciężko będzie nadążyć z grillowaniem? Mogę zabrać chyba że ktoś ma bliżej mój jest spory spokojnie obsługiwałem nim od 8 do 10 osób Wiec jak się nikt nie zgłosi to wrzucę do bagażnika tier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koven Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Niestety u mnie brak grilla więc nie pomogę. O której zbiórka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 (edytowane) Ja się piszę na gęstwę 3068 Jutro wieczorem ściągam Weizena na cichą. Zakładam, że masz lepsze procedury, więc oczyścisz ją sobie sam. Żeby potem nie było na mnie no Dagome, sprawdzałem pogodę na naszą imprezę i muszę przyznać, że jako organizator zadbałeś i oto Zapowiada się, że żar z nieba lać sie będzie więc chłodne piwo w dużych ilościach pozwoli nam jakoś to przeżyć. No cóż... ma się układy Wygląda na to, że do Wyłudek zawitają: - adanjan, - blasterr, - coder, - redachtor, - koven, - madar50, - tieroo, - mój brat. Proszę, żebyście napisali, w jakich kategoriach i ile piw wystawicie w panelu! Planuję też wieczorem wystawić w sadzie TV na mecz o trzecie miejsce Jakby ktoś się usilnie zastanawiał, co by tu wziąć, to niech bierze coś do chrupania, na słodko, ewentualnie jakieś sałatki ( o ile da się w upale przewieźć samochodem bez szkód ). Edytowane 7 Lipca 2010 przez Dagome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koven Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Ja się piszę na gęstwę 3068 Jakby ktoś się usilnie zastanawiał' date=' co by tu wziąć, to niech bierze coś do chrupania, na słodko, ewentualnie jakieś sałatki ( o ile da się w upale przewieźć samochodem bez szkód ).[/quote'] i wszyscy przywiozą chipsy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Jakby ktoś się usilnie zastanawiał' date=' co by tu wziąć, to niech bierze coś do chrupania, na słodko, ewentualnie jakieś sałatki ( o ile da się w upale przewieźć samochodem bez szkód ).[/quote']i wszyscy przywiozą chipsy... Żona lubi chipsy Nie wiem, co mam Wam napisać. Jak macie jakieś smakołyki to bierzcie. Konkrety będą przygotowane. Andrzej bierze swoje przysmaki na grilla, ja dokładam słuszną porcję karkówki. Świniaczek będzie, kiełbasy na ognisko od zatrzęsienia. W zasadzie zostają chipsy, soczki, paluszki, sałatki, których zresztą też będziemy trochę mieli. Jak macie jakieś pomysły to chętnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koven Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Jak znajdę w piątek czas to może upiekę jakieś ciasto. Kwestia o której z roboty mnie wypuszczą.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Ja w takim razie zabieram chleb własnego wypieku, smalec i ogórki małosolne. jakieś dodatki tez postaramy się wziąć tier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adanjan Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 O której zbiórka? właśnie Czesław, o której zaczynamy, ja bym proponował tak 13-14, żeby przy grillu obiadowym rozpocząć degustację w ramach panelu. Co Ty na to? Potwierdź na którą mamy być, co by gospodarzy nie zaskoczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasterr Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 (edytowane) Właśnie też chciałem zapytać na którą się zjawić? A tak w ogóle to zapowiada się niezła impreza w licznym gronie. PS. My zrobimy babkę ziemniaczaną. Edytowane 8 Lipca 2010 przez blasterr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Zapraszam na 13.00. Oczywiście jeżeli ktoś zjawi się wcześniej nie ma żadnego problemu. Zagonimy do roboty PS. Na grill będziemy mieli jeszcze kaszankę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Sporo pyszności. Proszę, żebyście napisali, w jakich kategoriach i ile piw wystawicie w panelu! A jak z piwnymi pysznościami? Są zgłoszenia na panel? Ile jest zgłoszonych piw w danej kategorii (z tego co pamiętam, kategorie takie jak w Pomorskim KPD)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koven Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Już zaklepane. Jak wyjdą to przywiozę dwa ciasta - marchewkowe i z morelami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Jak na razie swoje piwa zgłosili: 1. Grodziskie - Stasiek - A la Grodziskie z Lublina 2. Weizen - Tieroo - Coder x2 3. Miodowe - Coder x 2 4. Dry Stout - Stasiek - Infam - Coder x2 - Dagome x2 5. Koźlak - Coder - Infam? - Dagome 6. Porter Bałtycki - Stasiek - Infam - Dagome x3 Mam nadzieję, że dojdą jeszcze jakieś Grodzisze, Miodowe i Weizeny :rolleyes: Białystok, zgłaszać się! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 No to sie kroi piękna impreza. Życzę udanej zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 (edytowane) No to sie kroi piękna impreza. Życzę udanej zabawy. Dzięki! Tyle jedzenia i piwa - nie może być nieudanie PS. Już sobie wyobrażam w sobotę - degustacja porterów w 30-sto stopniowym upale A propos, może ktoś poradzi co załatwić do zabicia smaku pomiędzy próbkami? Jakieś suchary? Edytowane 8 Lipca 2010 przez Dagome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 I te okrzyki yeeeeeeeeest. Tylko nie wiadomo czy to bedzie to najlepsze piwo czy gol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 A propos, może ktoś poradzi co załatwić do zabicia smaku pomiędzy próbkami? Jakieś suchary? Do czyszczenia węchu stosuje się kawę w ziarnach, przy jedzeniu sushi marnowany imbir ma oczyszczać smak przed kolejna porcja. Na pewno woda mineralna, czasami stosuje się z cytryną, ale czy cytryna do piwa pasuje to nie wiem, nigdy tak dużej ilości piw nie degustowałem ;-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adanjan Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Jak na razie swoje piwa zgłosili:Mam nadzieję, że dojdą jeszcze jakieś Grodzisze, Miodowe i Weizeny :rolleyes: Białystok, zgłaszać się! ok, to sie zgłaszam, wstępnie planuję: 1. Grodziskie x1 2. Weizen x1 3. Miodowe x2 4. Dry Stout x2 5. Koźlak x1 6. Porter Bałtycki x2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_ia4 Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 A propos, może ktoś poradzi co załatwić do zabicia smaku pomiędzy próbkami? Jakieś suchary? Jak widać sucharki były na KPD w Żywcu http://www.browamator.pl/zdjecia/7/3/6/6315_rd.jpg?lm=1214293857 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 (edytowane) ok, to sie zgłaszam, wstępnie planuję:1. Grodziskie x1 2. Weizen x1 3. Miodowe x2 4. Dry Stout x2 5. Koźlak x1 6. Porter Bałtycki x2 I takich zawodników lubię PS. Do listy uczestników właśnie się dopisał damian_ia4 Edytowane 8 Lipca 2010 przez Dagome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adanjan Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Jak widać sucharki były na KPD w Żywcu http://www.browamator.pl/zdjecia/7/3/6/6315_rd.jpg?lm=1214293857 te sucharki to klasyczna maca ;-) Do listy uczestników właśnie się dopisał damian_ia4] ... ale niestety odpadł Madar50, jednak zdrowie nakazuje mu zostać w domu, szkoda, bo to zacny piwowar ;-) PS. znalazłem współrzędne jakie ostatnim razem zapisałem będąc u Dagome (jakieś 100m od jego domu), może poza adresem i punktem z mapy komuś to pomoże ;-) N 53°28'35.90" E 23°11'11.86" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koven Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Może i zgłosiłbym Portera, ale dziś stuknęły mu dopiero 2 tygodnie i jest troszkę niedogazowany.. No właśnie.. jaki adres, jak dojechać, jakieś charakterystyczne punkty, kolor dachu, flora, fauna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasterr Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Dołączam się do pytanie o wskazówki dojazdu. Ewentualnie czy mógłbyś zapodać jakąś mapkę z googla z oznaczeniem miejsca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 A słynna mapa piwowarów nie wystarcza? http://www.piwo.org/forum/profile.php?id=592 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 9 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 (edytowane) Dla jadących z Białego najprościej byłoby zebrać się w kupę i jechać za adanjanem Zaraz wyślę Wam na PW opis drogi. PS. Kupiłem dwa opakowania macy, i jakieś takie cieniutkie pieczywo bez cukru do zagryzania A kubków teraz mam 280. Wygląda na to, że ostatecznie przyjadą: - adanjan, - blasterr, - coder, - redachtor, - koven, - damian_ia4 - tieroo, - mój brat. Piwa zgłoszone do panelu: 1. Grodziskie - Stasiek - Adanjan - A la Grodziskie z Lublina 2. Weizen - Tieroo - Coder x2 - Adanjan 3. Miodowe - Coder x 2 - Adanjan x2 4. Dry Stout - Stasiek - Infam - Coder x2 - Dagome x2 - Adanjan x2 5. Koźlak - Coder - Infam? - Dagome - Adanjan 6. Porter Bałtycki - Stasiek - Infam - Dagome x3 - Adanjan x2 Czeka nas nie lada wyzwanie! Edytowane 9 Lipca 2010 przez Dagome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi