Skocz do zawartości

Cold crash 10 dni refermentacja


joe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

W piątek planuje rozlew i do konca nie jestem pewien czy wyjdzie tak jak chce ale moze po kolei.

1. Uwarzyłem pilsa fermentacja burzliwa w 9 stopniach (po przefermentowaniu polowy cukrów temp podniesiona do 18 stopni probowalem tej metody http://brulosophy.com/methods/lager-method/)

2. Przelalem na cicha i do lodowki temp 1-2 stopnie

Do piatku bedzie 10 dni jak stoi na cold crashu (nie moglem wczesniej rozlewac). Moje pytanie brzmi czy dodawac gestwe przy rozlewie i jakie ilości cukru dodac do refermentacji (albo inaczej dla jakiej temperatury liczyc ilosc cukru moim zdaniem dla 9). 

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

40 minut temu, joe napisał:

Witam wszystkich.

W piątek planuje rozlew i do konca nie jestem pewien czy wyjdzie tak jak chce ale moze po kolei.

1. Uwarzyłem pilsa fermentacja burzliwa w 9 stopniach (po przefermentowaniu polowy cukrów temp podniesiona do 18 stopni probowalem tej metody http://brulosophy.com/methods/lager-method/)

2. Przelalem na cicha i do lodowki temp 1-2 stopnie

Do piatku bedzie 10 dni jak stoi na cold crashu (nie moglem wczesniej rozlewac). Moje pytanie brzmi czy dodawac gestwe przy rozlewie i jakie ilości cukru dodac do refermentacji (albo inaczej dla jakiej temperatury liczyc ilosc cukru moim zdaniem dla 9). 

Pozdrawiam

 

Temperaturę lepiej przyjąć bliżej 18°. Gęstwę możesz dodać, ale konieczności nie ma - po prostu dłużej będzie się nagazowywać.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.