joe Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Witam wszystkich. W piątek planuje rozlew i do konca nie jestem pewien czy wyjdzie tak jak chce ale moze po kolei. 1. Uwarzyłem pilsa fermentacja burzliwa w 9 stopniach (po przefermentowaniu polowy cukrów temp podniesiona do 18 stopni probowalem tej metody http://brulosophy.com/methods/lager-method/) 2. Przelalem na cicha i do lodowki temp 1-2 stopnie Do piatku bedzie 10 dni jak stoi na cold crashu (nie moglem wczesniej rozlewac). Moje pytanie brzmi czy dodawac gestwe przy rozlewie i jakie ilości cukru dodac do refermentacji (albo inaczej dla jakiej temperatury liczyc ilosc cukru moim zdaniem dla 9). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 40 minut temu, joe napisał: Witam wszystkich. W piątek planuje rozlew i do konca nie jestem pewien czy wyjdzie tak jak chce ale moze po kolei. 1. Uwarzyłem pilsa fermentacja burzliwa w 9 stopniach (po przefermentowaniu polowy cukrów temp podniesiona do 18 stopni probowalem tej metody http://brulosophy.com/methods/lager-method/) 2. Przelalem na cicha i do lodowki temp 1-2 stopnie Do piatku bedzie 10 dni jak stoi na cold crashu (nie moglem wczesniej rozlewac). Moje pytanie brzmi czy dodawac gestwe przy rozlewie i jakie ilości cukru dodac do refermentacji (albo inaczej dla jakiej temperatury liczyc ilosc cukru moim zdaniem dla 9). Pozdrawiam Temperaturę lepiej przyjąć bliżej 18°. Gęstwę możesz dodać, ale konieczności nie ma - po prostu dłużej będzie się nagazowywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się