pixel Opublikowano 25 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Hej, zastanawiam się jak podbić % przy fermentacji RISa. Zastanawiam się nad użyciem pożywki dla drożdzy (przy fermentacji z użyciem gęstwy). W sklepach znalazłem trzy produkty: Wyeast, Fermentis SpringFerm BR-2 oraz YEAST G.F. Czy ktoś miał do czynienia z powyższymi i może któryś polecić (lub odradzić?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 25 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Wszystkie trzy maja podobny skład, bierz którą chcesz. Pożywki używamy, aby suplementować pierwiastki, których może brakować w gęstwie/brzeczce. W szczególności cynk. Przy drożdżach suchych też nie zaszkodzi. Polecam używać nie tylko do piw mocnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrwroc93 Opublikowano 2 Stycznia Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia Trochę odkopie temat i zapytam na jakim etapie dodawać pożywkę? Można na etapie whirpoola kiedy brzeczka jest jeszcze gorąca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 2 Stycznia Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia Gotową na ostatnie 15min gotowania. Ale jak dasz radę dokładnie rozpuścić i wymieszać podczas whirpoola to też powinno być ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się