Kajkosz Opublikowano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 Dzień dobry wszystkim! Dziś wreszcie to zrobiłem! Żona w pracy, córka w żłobku, a ja porwałem się na pierwszą w życiu warkę - od razu z zacieraniem, a co! W piwnicy już zaczyna fermentować (po 6h od zamknięcia fermentora; jakoś tak szybko...) Milk Stout. Według instrukcji miało być 14 Blg, wyszło 17 Blg ale kto by się trzymał instrukcji (browar to nie apteka ) więc postanowiłem nie rozcieńczać i zobaczymy co z tego wyjdzie. Rozważam jeszcze dodanie dębowych płatków z beczki po whisky na cichą, ale ostateczną decyzję podejmę później. Prywatnie jestem aptekarzem więc przynajmniej sterylizacja nie jest mi obca i może obejdzie się bez infekcji w pierwszej warce Pozdrawiam, Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 3 minuty temu, Kajkosz napisał: browar to nie apteka 4 minuty temu, Kajkosz napisał: Prywatnie jestem aptekarzem I jak tu żyć?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajkosz Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Jakoś się żyje powoli na tej wsi... Za to próba kontrolna na parapecie zaczyna intensywnie żyć własnym życiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się