lukasz23 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Witam. Mam problem z moim nastawem, piwo na początku ładnie fermentowało, po 9 dniach gdy piana opadła i przestało bulgotać zmierzyłem cukromierzem i było 20 blg, kolejny pomiar zrobiłem po tygodniu i dalej jest 20 blg, wie ktoś może co mogło się stać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabllo_Lodz Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 A może tak podasz skład, jak zacierałeś, początkowe blg itp? Stłukła Mi się szklana kula, a z fusów nie umiem wróżyć. Cukromierz też sprawdź ile pokazuje w czystej wodzie w temp. 20 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephson Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Witam. Mam problem z moim nastawem, piwo na początku ładnie fermentowało, po 9 dniach gdy piana opadła i przestało bulgotać zmierzyłem cukromierzem i było 20 blg, kolejny pomiar zrobiłem po tygodniu i dalej jest 20 blg, wie ktoś może co mogło się stać? A jakie było początkowe blg i czym dokonujesz pomiaru? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz23 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Robiłem z brewkit, piwo irish stout, moje pierwsze piwo nie zmierzyłem początkowego blg, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabllo_Lodz Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Sprawdź cukromierz, bo piszesz o 20blg po fermentacji, to jest mało realne. https://archiwum.allegro.pl/oferta/piwo-ciemne-lagodne-irish-stout-2-1kg-brewkit-23l-i6581753307.html Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatom Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Podaj jakieś parametry. Irish Stout to i przed fermentacją na pewno nie miał 20 blg. Coś nie tak z pomiarem/urządzeniem pomiarowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepanq Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Jaki brewkit, ile litrów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helcik Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Po daj tez jak cos link do brewkitu ktory kupiles zebysmy mogli zobaczyc jakie mialo byc blg. To 20 blg rzeczywiscie nie jest za bardzo realne. Zmierz blg wody twoim cukromierzem I napisz co pokazuje. (Powinno 0 blg) Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi