Jump to content

Płatki jęczmienne/ owsiane do pilsa


Recommended Posts

Chciałbym dodać płatków jęczmiennych do kotła w celu uwarzenia pilsa. 

Nie jestem jednak pewien ile ich wrzucić i których. Znalazłem różne informacje, łącznie z tym , że owsiane potrafią zniszczyć pianę.

Chciałbym uzyskać lekką gładkość piwa i poprawić jego pienistość.

Ile Państwo byście proponowali % ich dać do zasypu? Myślałem o 3% jęczmiennych jednak obawiam się , że może to być zbyt mało.

z drugiej strony nie chcę by piwko było zbyt "zbożowe" w smaku. 

Czy może jednak mimo wszystko pokusić się o owsiane? 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.