Levittoux Opublikowano 26 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Chciałbym dodać płatków jęczmiennych do kotła w celu uwarzenia pilsa. Nie jestem jednak pewien ile ich wrzucić i których. Znalazłem różne informacje, łącznie z tym , że owsiane potrafią zniszczyć pianę. Chciałbym uzyskać lekką gładkość piwa i poprawić jego pienistość. Ile Państwo byście proponowali % ich dać do zasypu? Myślałem o 3% jęczmiennych jednak obawiam się , że może to być zbyt mało. z drugiej strony nie chcę by piwko było zbyt "zbożowe" w smaku. Czy może jednak mimo wszystko pokusić się o owsiane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 26 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Jak pils to 100% słód. Nie widzę sensu kombinowania tutaj z płatkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shveteq Opublikowano 26 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Płatki owsiane dodaje się do podkreślenia pełni. Pomagają też przy pianie. Ale jak poprzednik pisał do pilsa tylko słód i to najlepiej sam pilznenskiWysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się