Sumikk Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Witam Panowie jestem zielony w temacie zacierania, już zacierałem jedną warke ale nie wiem co z tego wyjdzie, miałem problem z temperaturą w garnku Zacierałem w garnku ok 30l niski ale szeroki, miałem dwa termometry i problem w tym że w górnej części było np 62'c a jak obniżyłem termometr to na spodzie było np 75'c Jak mierzyć w takim wypadku temperature ? Mieszać to ciągle i wtedy? Bardzo ciężko mi utrzymać jakąś stałą temperaturę bo na górze jest niższa a na spodzie wyższa Macie jakieś rady co do tego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 2 minuty temu, Sumikk napisał: Mieszać to ciągle Tak. Jak przestaniesz podgrzewać temperatura się bardziej ustabilizuje. Możesz też dolewać gorącej wody zamiast podgrzewać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabllo_Lodz Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Kolego poszukaj na olx, allegro powystawowego kotła zaciernego i olej garnek. Taki kociołek można już od 600 zł wyrwać. Co do twojego pytania. Jak podgrzewasz to mieszasz ciągle, po ustabilizowaniu na zadanej temperaturze wyłączasz grzanie i jak masz ocieplony garnek, to możesz zamieszać co parę minut. W skrócie grzejesz = mieszasz, nie grzejesz może być krótka przerwa. Wszystko też zależy jak grube masz dno, ja miałem garnek z termosu nierdzewnego 30L i miał podwójne dno to było łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się