alert Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 (edytowane) Czytając amerykańskie receptury na NEIPki Scotta Janish'a natrafiłem na słód red wheat malt inaczej malted red wheat. Wiecie może czy jest dostępny w Polsce, albo jaki najbliższy dostępny zamiennik? Chodzi o ten słód: http://www.brewingwithbriess.com/Assets/PDFs/Briess_PISB_WheatMaltRed.pdf https://www.northernbrewer.com/products/rahr-red-wheat-malt-1 Edytowane 24 Marca 2020 przez alert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 W Brewing with wheat są opisane te odmiany. Jak znajdę chwilę wykopie i wykopiuje co wynika z ich opisów. alert 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) Wynika, że tylko kolor okrywy (?) je różni. Przeczytaj sam imo nie ma/ powinno być różnicy. BTW polecam cała książkę, warto czy kupić, czy przeczytać inaczej. Edytowane 24 Marca 2020 przez zasada alert 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alert Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Dzięki za skan. Różnica między zwykłym słodem pszenicznym chyba rzeczywiście powinna być niewielka. Wygląda na to, że u nas tego nie sprzedają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się