Motueka Hop Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Mam 4 kilo własnoręcznie wędzonego słodu. Podstawą był słód pilneński, miał być wędzony torfem ale torf nie chciał się palić i wyszło bardziej wędzone olchą (szyneczka...). Macie może jakiś pomysł co z tym da się zrobić? Dodać mogę słody pszeniczne, płatki owsiane lub pszeniczne, monachijski ciemny, jakieś karmelowe jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majlosz Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Jak szyneczka to coś w stylu grodzisza tylko, że pierwowzór jest z pszenicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) Pierwsze: to nie jest podforum na takie pytania. Drugie: do tych 4 kilo dodałbym 2 kg monacha, do 200 g karmelu, chmielu tylko na goryczkę do 30 IBU i dał do jedzenia neutralnym drożdżom, optymalnie gęstwie dolniaków. Taki rauchbock. Edytowane 30 Marca 2020 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się