kokesz43 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Używał ktoś do piwa? Ile tego dawać do 20l warki i kiedy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radi_wroc Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 3-4 gramy daję na 2 dni /23-24L. Raz dałem 5 i było to dla mnie za dużo, wyszła po 3 dniach taka liściano-gałęziowa gorycz. kokesz43 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokesz43 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 9 minut temu, Radi_wroc napisał: 3-4 gramy daję na 2 dni /23-24L. Raz dałem 5 i było to dla mnie za dużo, wyszła po 3 dniach taka liściano-gałęziowa gorycz. Tylko na cichą to można wrzucać czy też podczas gotowania w końcowej fazie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radi_wroc Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Do gotowania nie próbowałem. Daję przed zlaniem do kega. Uwaga tylko: zalewam wrzątkiem (ze 100ml) i z minutę staram się podtrzymać wrzenie. Później chwila na zimnej posadzce w garażu i... chlup do baniaka. Na pierwszy raz zacznij od małych ilości, gdyż kaffir potrafi przykryć wszystko. kokesz43 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokesz43 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 25 minut temu, Radi_wroc napisał: Do gotowania nie próbowałem. Daję przed zlaniem do kega. Uwaga tylko: zalewam wrzątkiem (ze 100ml) i z minutę staram się podtrzymać wrzenie. Później chwila na zimnej posadzce w garażu i... chlup do baniaka. Na pierwszy raz zacznij od małych ilości, gdyż kaffir potrafi przykryć wszystko. Dam 3 g zwłaszcza, że jeszcze amarillo i citra poleci do gara. Kwestia tylko czy mogę to dać na ostatnie parę minut, bo średnio mi się chce bawić potem z tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafple Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Do witbiera dawałem właśnie 3g na około 25l. 1g na 10min i 2g na whirpool około 15 min. Dodatkowo 10g trawy cytrynowej i inne standardowe dodatki, aromat był wyraźny, ale nie przesadzony. kokesz43 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się