kokesz43 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Używał ktoś do piwa? Ile tego dawać do 20l warki i kiedy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radi_wroc Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 3-4 gramy daję na 2 dni /23-24L. Raz dałem 5 i było to dla mnie za dużo, wyszła po 3 dniach taka liściano-gałęziowa gorycz. kokesz43 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokesz43 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 9 minut temu, Radi_wroc napisał: 3-4 gramy daję na 2 dni /23-24L. Raz dałem 5 i było to dla mnie za dużo, wyszła po 3 dniach taka liściano-gałęziowa gorycz. Tylko na cichą to można wrzucać czy też podczas gotowania w końcowej fazie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radi_wroc Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Do gotowania nie próbowałem. Daję przed zlaniem do kega. Uwaga tylko: zalewam wrzątkiem (ze 100ml) i z minutę staram się podtrzymać wrzenie. Później chwila na zimnej posadzce w garażu i... chlup do baniaka. Na pierwszy raz zacznij od małych ilości, gdyż kaffir potrafi przykryć wszystko. kokesz43 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokesz43 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 25 minut temu, Radi_wroc napisał: Do gotowania nie próbowałem. Daję przed zlaniem do kega. Uwaga tylko: zalewam wrzątkiem (ze 100ml) i z minutę staram się podtrzymać wrzenie. Później chwila na zimnej posadzce w garażu i... chlup do baniaka. Na pierwszy raz zacznij od małych ilości, gdyż kaffir potrafi przykryć wszystko. Dam 3 g zwłaszcza, że jeszcze amarillo i citra poleci do gara. Kwestia tylko czy mogę to dać na ostatnie parę minut, bo średnio mi się chce bawić potem z tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafple Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Do witbiera dawałem właśnie 3g na około 25l. 1g na 10min i 2g na whirpool około 15 min. Dodatkowo 10g trawy cytrynowej i inne standardowe dodatki, aromat był wyraźny, ale nie przesadzony. kokesz43 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi