JacekKocurek Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Nagazowanie dość potężne, szczególnie jak na deklarowany styl. Piana wysoka, biała, opada po kilku minutach do cienkiego kożucha. Kolor raczej jasny, miedziano-brązowy, wydaje mi się zbyt jasny. Zapach zdominowany karmelami przez który przebija się raczej nieśmiało słód. Troc he ejlowych zapaszków, ale nie a dużo. Smak słodkawy z wyraźną goryczką i już lepiej wyczuwalnym chmielem. Trochę smaczków przyprawowych, czyżby jakieś dzikusy się zalęgły (w pierwszej chwili myślałem nawet, że to belg jakiś jest, BPA czy coś podobnego). Ogólne wrażenia pozytywne, piwo dobrze pijalne, choć raczej nie w stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Cześć Zapach zdominowany karmelami przez który przebija się raczej nieśmiało słód. Jacek to zdanie na pewno miało tak brzmieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 (edytowane) Cześć Jacek to zdanie na pewno miało tak brzmieć? mniej więcej. Upał szkodzi trochę i mi jakoś tak poetycznie, metaforycznie wyszło :rolleyes:. Lepiej pewno byłoby tak: Zapach zdominowany przez aromaty karmelowe, przez które nieśmiało przebija się aromat słodu. Może tak być? Lepiej? Edytowane 14 Lipca 2010 przez jkocurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Cześć Kurde, byłem przekonany że powinno brzmieć tak: Zapach zdominowany karmelami przez który przebija się raczej nieśmiało chmiel - ale widać chmielu nie czuć wcale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Cześć Kurde, byłem przekonany że powinno brzmieć tak: Zapach zdominowany karmelami przez który przebija się raczej nieśmiało chmiel - ale widać chmielu nie czuć wcale Miało być o słodzie. O chmielu zapomniałem napisać bo faktycznie go nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się