JacekKocurek Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Nagazowanie dość potężne, szczególnie jak na deklarowany styl. Piana wysoka, biała, opada po kilku minutach do cienkiego kożucha. Kolor raczej jasny, miedziano-brązowy, wydaje mi się zbyt jasny. Zapach zdominowany karmelami przez który przebija się raczej nieśmiało słód. Troc he ejlowych zapaszków, ale nie a dużo. Smak słodkawy z wyraźną goryczką i już lepiej wyczuwalnym chmielem. Trochę smaczków przyprawowych, czyżby jakieś dzikusy się zalęgły (w pierwszej chwili myślałem nawet, że to belg jakiś jest, BPA czy coś podobnego). Ogólne wrażenia pozytywne, piwo dobrze pijalne, choć raczej nie w stylu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Cześć Zapach zdominowany karmelami przez który przebija się raczej nieśmiało słód. Jacek to zdanie na pewno miało tak brzmieć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekKocurek Posted July 14, 2010 Author Share Posted July 14, 2010 (edited) Cześć Jacek to zdanie na pewno miało tak brzmieć? mniej więcej. Upał szkodzi trochę i mi jakoś tak poetycznie, metaforycznie wyszło :rolleyes:. Lepiej pewno byłoby tak: Zapach zdominowany przez aromaty karmelowe, przez które nieśmiało przebija się aromat słodu. Może tak być? Lepiej? Edited July 14, 2010 by jkocurek Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Cześć Kurde, byłem przekonany że powinno brzmieć tak: Zapach zdominowany karmelami przez który przebija się raczej nieśmiało chmiel - ale widać chmielu nie czuć wcale Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekKocurek Posted July 14, 2010 Author Share Posted July 14, 2010 Cześć Kurde, byłem przekonany że powinno brzmieć tak: Zapach zdominowany karmelami przez który przebija się raczej nieśmiało chmiel - ale widać chmielu nie czuć wcale Miało być o słodzie. O chmielu zapomniałem napisać bo faktycznie go nie było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts