hrapek Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Coraz częściej spotykam się z doniesieniami naukowymi na temat zdrowotnych aspektów spożycia piwa oraz innych alkoholi. Oczywiście w rozsądnych ilościach. Przykładowo w tym tygodniu RMF cytował badania amerykańskich naukowców, którzy twierdzą, że spożycie wina oprócz skutków pozytywnych wywołuje pewien efekt negatywny - zmniejszanie się z biegiem lat hipokampa - ważnej części mózgu. Piwo nie powoduje takiego efektu Tak sobie myślę, że w tym wątku moglibyśmy zebrać naszą wiedzę na temat zdrowotnych aspektów spożycia piwa oraz podzielić się swoimi doświadczeniami... "Osiem zdrowotnych zalet piwa" - ostatnie wieści z Interii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 O czerwonym winie słyczałem, że jest zdrowe dla serca rzekomo chroni przed zawałem. Piwo ma dużo witaminy B i jest bardzo odżywcze. Na moje zdrowie wpływa bardzo pozytywnie więc jestem za piwem. JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts