sobieslaw Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Próbował ktoś takiego rozwiązania zamiast chłodnicy? Są takie garnki nierdzewne z płaszczem chyba do mleka. Gdyby w płaszczu puszczać zimną wodę, zawsze odpada kontakt brzeczki z chłodnicą, nie trzeba tego czyścić, nie zajmuje miejsca. Takie moje przemyślenia, próbował ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrmrooz Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Pewnie się da, tylko dość sporego będziesz potrzebował oraz wlotu i wylotu zimnej wody. Garnki do mleka które widziałem to mają ok 1.5l i tylko jeden otwór na wodę (z gwizdkiem).Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobieslaw Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 11 godzin temu, mrmrooz napisał: Pewnie się da, tylko dość sporego będziesz potrzebował oraz wlotu i wylotu zimnej wody. Garnki do mleka które widziałem to mają ok 1.5l i tylko jeden otwór na wodę (z gwizdkiem). Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka Są takie duże gary, 50l i więcej. Z tego co pamiętam, to ten płaszcz służy do gotowania, żeby mleko się nie przypaliło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koholet Opublikowano 4 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Przy 50 litrach to lepiej zainwestować w wymiennik ciepła. Płaszcz wodny byłby super do chłodzenia przy fermentacji, ale trzeba by jakiś wymusić obieg wody w tym płaszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi