eltomek Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Cześć, Warzyłem dziś pszeniczniaka i po ok 30 minutach gotowania mnóstwo takich miękkich gąbczastych kluch mi się wytworzyło. Zastanawiam się nad pochodzeniem tego cuda - czy to przełom gorący, czy białka z chmielu, czy jeszcze coś innego? Pachnie lekko chmielowo, ale mogło po prostu przejść aromatami wrzuconego chmielu. Zdrówka /eltomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielN Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 (edytowane) 7 minut temu, eltomek napisał: Cześć, Warzyłem dziś pszeniczniaka i po ok 30 minutach gotowania mnóstwo takich miękkich gąbczastych kluch mi się wytworzyło. Zastanawiam się nad pochodzeniem tego cuda - czy to przełom gorący, czy białka z chmielu, czy jeszcze coś innego? Pachnie lekko chmielowo, ale mogło po prostu przejść aromatami wrzuconego chmielu. Super przełom gorący. Słód pszeniczny i pszenica ma dość sporo białka, dość często tak mam w swoich warkach. Wyławiając z gotującej brzeczki płatki zaczęły się zbrylać. Dodatkowo żywice i garbniki chmielowe mogły w tym pomóc. Edytowane 3 Maja 2020 przez DanielN eltomek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c64club Opublikowano 6 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Gratuluję pięknego przełomu. To dobra wróżba dla piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się