Brodaty Pająk Opublikowano 13 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 Cześć! Dziś jadę do teściów pozrywać trochę sosnowych pędów i chciałbym od razu uwarzyć sosnowe PA na polskich chmielach. W domu posiadam Chinook (PL), Marynkę, Sybillę i Lubelski Proszę o porady które według was i ile najlepiej nada się na podbicie sosnowej żywicy tak aby jej nie przykryć Celuję w ok. 12blg i 20litrów brzeczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brodaty Pająk Opublikowano 13 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 Wymyśliłem na szybko coś takiego: 60' Chinook (PL) - 5g 30' Marynka - 5g 30' Chinook - 5g 15' Lubelski - 5g 15' Sybilla - 5g 10' Lubelski - 10g 10' Sybilla - 10g 5' Lubelski - 10g 5' Sybilla - 10g 0' Lubelski 10g 0' Sybilla 10g Wg kalkulatora wyszło 29 IBU Co sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 13 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 (edytowane) Nie lepiej wrzucić jedną porcję na goryczkę a drugą na hopstand (Przy takim docelowym IBU to wystarczy tylko tutaj jedna porządna)?! Edytowane 13 Maja 2020 przez yoshko zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brodaty Pająk Opublikowano 13 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 lubię rozłożyć sobie chmielenie na części, szybciej czas leci podczas warzenia A co sądzicie o ilości i rodzaju chmielu? nie będzie się gryzło z tymi pędami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brodaty Pająk Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 I poszło wczoraj do gara: 300g pędów sosny 10g Marynki, 35g Sybilli i 35g Lubelskiego. Na cichą dorzucę pewnie też ok. 40 Sybilli lub Lubelskiego. Mam nadzieję, że chmiele będą wyczuwalne ale nie zdominują pędów. Zobaczymy za parę tygodni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się