maryo chmiel Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Witam wszystkich zrobiłem sobie takie oto mieszadło magnetyczne wszystko ładnie pięknie tylko problem jest z utrzymaniem pylonu ucieka gdy włączam regulację obrotów nie trzyma się magnesu próbowałem różnych wysokości i nic a gdy dam blisko to nie chce ruszyć. Potencjometr 100k, magnes neodymowy z dysku twardego, regulator obrotów z Ali 12V max 5A, zasilacz ze starego komputera 12V 4,5 A wentylator z karty graficznej na sucho śmiga aż miło. Co jest nie tak krztalt pylonu czy może potencjometr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuuu Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Dno kolby nie jest wypukłe przypadkiem?Magnesy może za słabe, albo za daleko. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maryo chmiel Opublikowano 16 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 1 minutę temu, Wuuu napisał: Dno kolby mie jest wypukłe przypadkiem? Magnesy może za słabe Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Dno jest płaskie ale magnes żeczywiscie trochę słabo trzyma na sucho gdy go przybliżam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatom Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Za duży pylon. Jak jest rozmiar tego który używasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maryo chmiel Opublikowano 22 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 W dniu 19.05.2020 o 17:21, anatom napisał: Za duży pylon. Jak jest rozmiar tego który używasz? 4 cm ale zamówiłem na Ali nowe pylony z podziałką i magnesy neodymowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatom Opublikowano 22 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 To zdecydowanie za duży. Z tego co pamiętam to taki 15-20mm jest w sam raz na mieszadła zbudowane na wentylatorze z magnesem z dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maryo chmiel Opublikowano 22 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 4 godziny temu, anatom napisał: To zdecydowanie za duży. Z tego co pamiętam to taki 15-20mm jest w sam raz na mieszadła zbudowane na wentylatorze z magnesem z dysku. Z Ali idzie mi właśnie 7 rozmiarów z podziałką są lepsze bo kręcą się na tej podziałce a nie szorują całą powierzchnią zobaczę który rozmiar będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi