grzesiuu Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Kurcze chciałem sobie zrobione piwko nalać z kranika do kufla i zapomniałem wyciągnąć rurkę fermentacyjną. I pociągało wodę. Jak by to była woda to nic a tu spróbowałem a ona była kwaśna! Kurcze boję się żeby mi się nie zepsuło. Na razie zniosłem do piwnicy bo tam zimno. I mam pytanie co teraz robić? Pić zanim się zepsuje czy butelkować? Piwo 100% monachijski. Piwo dobre w smaku a dziś wtorek do weekendu daleko i 30l kurnna. Jakbyście doradzili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Ja bym butelkował, a potem szybko spijał A na przyszłość do rurek wlewał spirytus 70%, ten zwykle jest sterylny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkos Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Kurde wlasnie zdalem sobie sprawe ze zawsze mi zaciagalo :rolleyes::rolleyes::rolleyes: Zadnej zepsutej warki na ponad 10 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiuu Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Chyba jednak znalazłem racjonalny sposób na pozbycie się tego problemu. Kolega przyjechał z zagranicy fabians stawia "beczkę"! hehe oooooo jak mnie będą kochać w ten piątek ! hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Cześć Następnym razem zatkaj rurkę palcem to nie zassa Ci wody do środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Ja już od ok 10 warek nie stosuje rurki fermentacyjnej. Otwór zakleiłem taśmą i jest git zero problemów. Ta rurka to niepotrzebny bajer. Następnym razem nie lej dużo wody, wtedy nie będzie zasysać do środka, dodatkowo zatykaj palcem tak jak radzi Bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi