grzesiuu Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Kurcze chciałem sobie zrobione piwko nalać z kranika do kufla i zapomniałem wyciągnąć rurkę fermentacyjną. I pociągało wodę. Jak by to była woda to nic a tu spróbowałem a ona była kwaśna! Kurcze boję się żeby mi się nie zepsuło. Na razie zniosłem do piwnicy bo tam zimno. I mam pytanie co teraz robić? Pić zanim się zepsuje czy butelkować? Piwo 100% monachijski. Piwo dobre w smaku a dziś wtorek do weekendu daleko i 30l kurnna. Jakbyście doradzili? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbynekkk Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Ja bym butelkował, a potem szybko spijał A na przyszłość do rurek wlewał spirytus 70%, ten zwykle jest sterylny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkos Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Kurde wlasnie zdalem sobie sprawe ze zawsze mi zaciagalo :rolleyes::rolleyes::rolleyes: Zadnej zepsutej warki na ponad 10 :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiuu Posted July 20, 2010 Author Share Posted July 20, 2010 Chyba jednak znalazłem racjonalny sposób na pozbycie się tego problemu. Kolega przyjechał z zagranicy fabians stawia "beczkę"! hehe oooooo jak mnie będą kochać w ten piątek ! hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Cześć Następnym razem zatkaj rurkę palcem to nie zassa Ci wody do środka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szwed Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Ja już od ok 10 warek nie stosuje rurki fermentacyjnej. Otwór zakleiłem taśmą i jest git zero problemów. Ta rurka to niepotrzebny bajer. Następnym razem nie lej dużo wody, wtedy nie będzie zasysać do środka, dodatkowo zatykaj palcem tak jak radzi Bielok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts