Skocz do zawartości

Chciałbym zacząć, ale nie wiem co wybrać...


Rekomendowane odpowiedzi

Ani moja ani Twoja wina. Korzystasz z urządzeń pomiarowych a sugerujesz się zanikiem piany a nie pomiarami to trochę dziwne. Z 13°Blg schodzi do 5,5°Blg to trochę mało ale ... Twoja sprawa. Oby tylko granaty, które stworzysz nie wybuchły w momencie kiedy ktokolwiek będzie w pobliżu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1. Nie sugeruj się smakiem piwa podczas fermentacji

2. Zapach chmielu jako surowca jest zupełnie inny niż zapach gotowego piwa z chmielem

3. Nie dosładzaj piwa słodzikami

4. Cierpliwości!!!

Tak z czystej ciekawości, czemu nie można dosładzać słodzikami? Jest to związane że słodzik smakuje jak... słodzik? (nie to żebym dosładzał, nie chciało by mi się :D)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak z czystej ciekawości, czemu nie można dosładzać słodzikami? Jest to związane że słodzik smakuje jak... słodzik? (nie to żebym dosładzał, nie chciało by mi się :D)

A po co to robić? Powiem brutalnie, chcesz "piwa" dosładzanego słodzikami to najprościej kupić sobie Reddsa lub innego Gingersa. Robimy piwo w domu, między innymi aby uniknąć całej tej chemii.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.