Skocz do zawartości

problem z weizenbock


Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,ostatnio zdecydowałam się na rozpoczęcie mojej przygody z warzeniem.

Weizenbock jest moja 4 warką.Niestety fermentacja burzliwa przebiegała bardzo intensywnie piwo wylewało się przez rurkę fermentacyjna.Zaniosłam do chłodnego garażu temperatura zmieniła się z 21 do 18 C tylko ze mijają kolejne dni a fermentacja jest bardzo spokojna,raz na jakiś czas się odzywa a Blg jest od 2 dni ciągle wysokie 11 stopni.Wg przepisu fermentacja burzliwa powinna trwać jeszcze 6 dni,co mam zrobić...zostawić i liczyć ze blg jeszcze spadnie czy może dać jeszcze inne drożdże?a może przenieść w ciepłe miejsce?

Proszę pomóżcie.

Drożdże uzyte to Mangrove Jacks  M 20

 

Edytowane przez Paulina Syk
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.