anteks Opublikowano 1 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Tylko stołowa, na początku działalności na dużych garnkach kapslowałem taką kapslownicą, kilka warek po 2000l. Co druga warke trzeba było wymieniać głowicę bo sie wyrabiała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theoar Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Dobra, jak coś mi nie będzie pasować w HD to będzie to Wasza wina! Swoją drogą o ile tylko czas pozwoli, będzie to dobra inwestycja, bo nastawiłem dopiero 2 wareczki i obie są bardzo smakowite, więc pewnie w miarę możliwości będę nastawiał jedno piwerko na dwa tygodnie. Dzięki za opinię i pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kucorak Opublikowano 1 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Podłączę się do bojówki Grifo HD. Zakapslowałem nią bez najmniejszych problemów każdą butelkę jaka się u mnie przewinęła, a dodatkowo robi się to super szybko. Można tylko rozważyć nasmarowanie jej czymś, bo strasznie skrzypi. Szo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theoar Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Mam sporo różnego rodzaju smaru dostępnego w domu i myślę, że smar silikonowy nada się idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szo Opublikowano 1 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Gdy u mnie w piwnicy ustaje skrzypienie to rodzina sprawdza czy śpię czy mi się kapsle skończyły...Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka anatom i Kucorak 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theoar Opublikowano 3 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Zamówiłem Grifo HD, w poniedziałek przyjdzie i w ten sam dzień będę butelkował 40 piwerek. Mam nadzieje, że mnie nie podpuściliście z tą kapslownicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 3 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Zamówiłem Grifo HD, w poniedziałek przyjdzie i w ten sam dzień będę butelkował 40 piwerek. Mam nadzieje, że mnie nie podpuściliście z tą kapslownicą.Dobry wybór. Ustaw sobie te trzy uchwyty aby butelkować jak najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwniczka Jerzego Opublikowano 3 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Będzie Pan zadowolony. Ja też 2 lata temu zainwestowałem w tą kapslownicę od pierwszej warki. Moja na początku ciężko chodziła więc polecam przesmarować przekładnie towotem albo innym smarem. Aha i pierwsze 100-150 butelek będzie grzezlo w głowicy zanim się wyrobi. Po prostu wyciągaj butelkę ruchem zginającym a nie pionowo w dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theoar Opublikowano 7 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Zamówiłem i zakapslowałem już 40 buteleczek. Kapslownicę przymocowałem do starego stołka, żeby dobrze się trzymała. Kapslowanie szło szybko, a fakt, że butelka zostaje w głowicy akurat mi w ogóle nie przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szo Opublikowano 7 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Ja bardzo lubię trzymać butelkę stopami i nimi dokładnie skorygować lokalizację butelki od kapsel siedząc na stołku, gdy kapslownicwa stoi na podłodze i też jest ok.Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi