primordial Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 (edited) Nie jest najłatwiej na stronach sklepów znaleźć informacje, ale wychodzi mi, że ekstrakt pszeniczny ekstraktowi pszenicznemu nie równy. Bruntal podaje, że robi z 55% pszenicznego i 45% pilzneńskiego. Gozdawa to, wnioskując po etykiecie, 100% pszenicznego. WES to 80% pszenicznego i 20% jasnego. Jak jest z innymi producentami? Taka Esencja smaku niby ma swój brandowany ekstrakt od Bruntala, ale nie podają żadnej informacji. Edited July 20, 2020 by primordial Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jancewicz Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 Bruntal kiedyś robił 60% pszenicy do 40% jęczmienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
primordial Posted July 22, 2020 Author Share Posted July 22, 2020 Czyli jeszcze potrafi się to zmieniać w czasie i nie ma co szukać informacji w zbyt starych postach. Pocieszające ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now