primordial Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 (edytowane) Nie jest najłatwiej na stronach sklepów znaleźć informacje, ale wychodzi mi, że ekstrakt pszeniczny ekstraktowi pszenicznemu nie równy. Bruntal podaje, że robi z 55% pszenicznego i 45% pilzneńskiego. Gozdawa to, wnioskując po etykiecie, 100% pszenicznego. WES to 80% pszenicznego i 20% jasnego. Jak jest z innymi producentami? Taka Esencja smaku niby ma swój brandowany ekstrakt od Bruntala, ale nie podają żadnej informacji. Edytowane 20 Lipca 2020 przez primordial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Bruntal kiedyś robił 60% pszenicy do 40% jęczmienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primordial Opublikowano 22 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Czyli jeszcze potrafi się to zmieniać w czasie i nie ma co szukać informacji w zbyt starych postach. Pocieszające ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się