Skocz do zawartości

Nadbużański Browar Domowy


Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 23.03.2025 o 22:36, Maciek Kardasz napisał(a):
W dniu 12.03.2025 o 08:30, Rheged napisał(a):

No nareszcie ktoś warzy z pieprzem! Mam pytanie jak zadałeś pieprz do brzeczki? Rozumiem, że w formie sypkiej? W jakiejś torebce? Jak filtrowałeś?

Zmiażdżony w moździerzu i wrzucony do hopspidera. Znajdował sie w brzeczce aż do zakończenia schładzania

 

Ja wiem, że późne pytanie, ale jak to wyszło? Pieprz wyczuwalny? Za mało go było, za dużo? Czy następnym razem dałbyś raczej na koniec fermentacji?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

8 godzin temu, Rheged napisał(a):

 

Ja wiem, że późne pytanie, ale jak to wyszło? Pieprz wyczuwalny? Za mało go było, za dużo? Czy następnym razem dałbyś raczej na koniec fermentacji?

Wszystko idealnie . Nie za mało, nie za dużo.  Znalazłem odpowiednią ilość do gotowania. Raczej będę dalej do gotowania dodawał, a jakbym miał dać to zmniejszyłbym dawkę i zalał mocnym alkoholem na dzień lub dwa.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.