Duchu00 Posted July 25, 2020 Share Posted July 25, 2020 Witam. Mam problem spotkałem się z czymś nowym i nie wiem jak zareagować. Miałem zamiar dzisiaj butelkować Staut. Ale na powierzchni pojawiło się coś czego wcześniej nie widziałem. w siatce jest chmiel i cocoa nibs. dodane ok 2 tygodnie temu. A na powierzchni jakiś kożuch z którym pierwszy raz się spotkałem. Czy ktoś może wie co to i czy piwo nadaję się do butelkowania? Z góry dziękuję. josephson and Robert87 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert87 Posted July 25, 2020 Share Posted July 25, 2020 Smak ok? Zapach ok? Jak obie odpowiedzi brzmią tak, lej do butelek. Być może tlenowiec pojawił się w Twoim piwie. Wysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duchu00 Posted July 25, 2020 Author Share Posted July 25, 2020 Dzięki za szybką odpowiedź. W zapachu mocno alkoholowe. W smaku też nic nie wyczuwam. Moja dziewczyna też twierdzi że nic nie czuje. A ona ma nos jak pies ?. Tak wiec butelkuje. Jeszcze raz dzięki. Robert87 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psone1 Posted July 25, 2020 Share Posted July 25, 2020 Zakażenie jak cholera, polecam nie trzymać go zbyt długo w butelkach Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigmej Posted July 26, 2020 Share Posted July 26, 2020 Po przeczytaniu tego artykułu łatwiej podejmiesz decyzję. http://www.beerfreak.pl/infekcje-piwa-czyli-mityczny-tlenowiec/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nazwa użytkownika Posted July 26, 2020 Share Posted July 26, 2020 Staut i cocoa nibs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts