Duchu00 Opublikowano 25 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Witam. Mam problem spotkałem się z czymś nowym i nie wiem jak zareagować. Miałem zamiar dzisiaj butelkować Staut. Ale na powierzchni pojawiło się coś czego wcześniej nie widziałem. w siatce jest chmiel i cocoa nibs. dodane ok 2 tygodnie temu. A na powierzchni jakiś kożuch z którym pierwszy raz się spotkałem. Czy ktoś może wie co to i czy piwo nadaję się do butelkowania? Z góry dziękuję. josephson i Robert87 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 25 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Smak ok? Zapach ok? Jak obie odpowiedzi brzmią tak, lej do butelek. Być może tlenowiec pojawił się w Twoim piwie. Wysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duchu00 Opublikowano 25 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Dzięki za szybką odpowiedź. W zapachu mocno alkoholowe. W smaku też nic nie wyczuwam. Moja dziewczyna też twierdzi że nic nie czuje. A ona ma nos jak pies ?. Tak wiec butelkuje. Jeszcze raz dzięki. Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psone1 Opublikowano 25 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Zakażenie jak cholera, polecam nie trzymać go zbyt długo w butelkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pigmej Opublikowano 26 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Po przeczytaniu tego artykułu łatwiej podejmiesz decyzję. http://www.beerfreak.pl/infekcje-piwa-czyli-mityczny-tlenowiec/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 26 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Staut i cocoa nibs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi