aldorn Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 #6 Lærdal Owner Dagfinn Wendelbo Collected by Arvid Solheim Place Lærdal NCYC 4283 Pitch 30.0°C Max growth temperature 42.0°C Max ABV 14 % Phenolic N Kveik Y Can be dried Y Harvest either Fermentation time 72 hours Bacteria Y Species Saccharomyces cerevisiae Strains 6 Wort boiled Y Preservation Dried with hops Provenance: Dagfinn's yeast went bad a couple of years ago, so he got new yeast from Per Hjermann at the farm Stødno in Lærdal. Where Per has the yeast from is not yet known. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się