aldorn Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 #7 Granvin Owner Tor Ølver Helland Collected by Lars Olav Muren Place Dyrvedalen Pitch 30.0°C Max growth temperature 42.0°C Max ABV 16 % Attenuation 73 % Phenolic N Kveik Y Harvest bottom Fermentation time 84 hours Bacteria N Species Saccharomyces cerevisiae Wort boiled Y Provenance: Muren got the yeast from Einar Vestrheim. Vestrheim brews together with Tor Ølver Helland, who lived in Granvin in the 1980s. Helland got the yeast from his father-in-law Hans Haugse in the mid-80s, and has kept it alive since. Hans Haugse says he got the kveik from a man named Arnøy in Dyrvedalen in Voss. Arnøy is long since dead, but other sources remember him as Johan Arnøy. The kveik probably shares an origin with #2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się