aldorn Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 #10 Framgarden Owner Petter B Øvrebust Collected by William Holden Place Stordal NCYC 4170 Pitch 30.0°C Max growth temperature 42.0°C Max ABV 16 % Phenolic N Kveik Y Can be dried Y Fermentation time 60 hours Bacteria N Species Saccharomyces cerevisiae Wort boiled N Preservation Dried flakes Taste: Tropical fruit: pineapple, especially, also mango. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diask Opublikowano 7 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi drożdżami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 (edytowane) Zrobiłem na nich dwa piwa, oba fermentowane w temperaturze około 26 stopni. Przy pierwszym piwie robionym z uwodnionych suszonych drożdży brak jakichkolwiek ciekawych aromatów. Przy drugim z gęstwy pojawiły się szczególnie w zapachu nuty dojrzałego ananasa na średnio wysokimi poziomie, pachnie bardzo multiwitamionowo dojrzałymi egzotycznymi owocami. Flokulacja bardzo wysoka, piwo sklarowało się prawie idealnie. Odnośnie nagazowania to w temperaturze około 20-21 stopni potrzebowało około 14 dni natomiast w temperaturze 24-25 stopni po 7 dniach już się nagazowało. Edytowane 16 Czerwca 2022 przez BROWAR KWARTA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się