Ptasieq Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Dobry wieczór :) Mam sprzęt (zestaw startowy z browamatora), który leżał mi na balkonie z 3-4 lata. Zastanawiam się czy jest on jeszcze do użytku, czy lepiej się go pozbyć i zakupić coś nowego? Głównie chodzi mi o fermentory, kiedyś czytałem że mogą się zrobić rysy w środku, w które mogą się zalęgnąć bakterie/pleśń. Może ktoś miał kiedyś doświadczenie z odnową takiego sprzętu :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkaczu Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Jeżeli warunki atmosferyczne nie odcisnęły piętna to wymyj dokładnie ,później płukanie NAOH i będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Wywal, mróz i słońce mogły osłabić plastik. Może pęknąć podczas przenoszenia brzeczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 7 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Tak jak napisał Anteks, przyoszczędzisz kilkadziesiąt złotych na fermentorach i któregoś pięknego dnia będziesz czyścił całe mieszkanie z rozlanej brzeczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi