Jump to content

Pytanie o Grape Ale


Recommended Posts

Hej, robiłem w zeszłym roku podejście do winogron oraz winogron+śliwki. Brzeczkę 10 BLG podzieliłem na dwie częście:

- ok. 9 litrów dodałem do 1.5 kg winogron

- ok. 12 litrów dodałem do 1 kg winogron i 1 kg śliwek

 

Drożdży żadnych nie dodawałem, wszystko na dzikusach. Butelkowałem po 17 dniach od warzenia (BLG spadło do 3). Refermentację robiłem tradycyjnie z cukrem, wszystko wyglądało OK. Niestety nie pamiętam, jak smakowało w jakim czasie, ale na pewno po tygodniu już próbowałem i było niezłe.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.