Mateusz Stelmaszczyk Opublikowano 11 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 (edytowane) 13 minut temu, Gawron napisał: Normalnie to robię w lodówce, a ta jest bardzo dobrze zaizolowana, więc temperatura otoczenia ma mniejsze znaczenie. Pas bez problemu mi dogrzewał w temperaturze 8 stopni otoczenia w kotłowni, Pamiętaj, że pas grzeje w każdą stronę, więc będzie ogrzewał także powietrze wewnątrz, a poza tym będzie ono ogrzewane przez sam płyn z fermentora, więc jak nie otwierasz lodówki 10 razy dziennie to wewnątrz zapanuje równowaga i zarówno powietrze jak i brzeczka będą miały zbliżoną temperaturę. IMHO nie ma sensu kombinować, bo nie potrzebujesz kontroli co do 0,1 stopnia. Keep it simple. Elegancko, coraz bardziej się cieszę z tego setupu. Jaka ustawiasz histereze? Edytowane 11 Października 2020 przez Mateusz Stelmaszczyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 3 minuty temu, Mateusz Stelmaszczyk napisał: Elegancko, coraz bardziej się cieszę z tego setupu. Jaka ustawiasz histereze? Lodówka plus pas dają możliwość zrobienia w zasadzie wszystkiego. Od Cold crash w 0° do kweików w 35°. Histerezę mam na 0,5°, a opóźnienie sprężarki na 3 minuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się