Koora Opublikowano 31 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 @corsano biorąc pod uwagę ze dwie grzałki chodzą na pełną moc przez 2 godziny, oraz pompy pompują także 2 godziny. zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corsano Opublikowano 31 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 @Koora Dzięki! A czy ktoś mądry byłby w stanie przeliczyć dla porównania jaki jest koszt gazu przy użyciu 2 palników o mocy 3 kwh i butli gazowej 11kg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koora Opublikowano 31 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 (edytowane) Da się tylko obliczyć koszt gazu bo to zależy od wielkości warki, temperatury zewnętrznej oraz garnka jaki zastosujesz. Czy izolowany. Bo są większe straty energii która ulatuje i obmywa gar z boku. Tutaj ze strony producenta na jeden palnik 3kw Średnie zużycie gazu: 158 g/h (gaz w butli 2 kg wystarczy na około 12,5-16 godzin gotowania). Edytowane 31 Maja 2022 przez Koora corsano i zasada 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartpianista Opublikowano 5 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 (edytowane) @corsanoMoja odpowiedź może nie będzie nazbyt precyzyjna, ale biorąc pod uwagę średnie zużycie prądu, które mam w domu, to w dniu warzenia zużycie było o ok. 8 kWh większe. @Koorajeden błąd wkradł się w obliczeniu. W żadnym momencie grzałki nie grzeją jednocześnie, przynajmniej mój sterownik na to nie pozwala. Grzałka w HLT pracuje ok. 1:30h (grzanie wody + zacieranie). BK to ok. 1:15h (doprowadzenie do wrzenia + gotowanie). Edytowane 5 Czerwca 2022 przez Bartpianista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koora Opublikowano 6 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 Dlatego było "biorąc pod uwagę ze wszystko jest włączone". Jednakże koszt 12zl i tak nie jest przerażający ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro_78 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Mam pytanie odnośnie stołu gastronomicznego z nierdzewki, jak się sprawuje, nie porysował się podczas użytkowania, jak przejmuje ciepło? Ciężko domyć jak coś wykipi i przyschnie? Mam HERMSa z garnków 100l i właśnie szukam odpowiedniego stołu i nie wiem czy wybrać nierdzewke czy może drewno 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi