koval_blazej Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Chciałem wyliczyć sobie kalkulatorem rozmiar startera z WLP002 no i poległem na wprowadzeniu daty produkcji... Na opakowaniu jest tylko data przydatności - tutaj 21 marca 2021. Na stronie White Labs znalazłem informację, że datę wyznaczają na 4 miesiące od produkcji, co oznaczałoby, ze moja paczka zostanie wyprodukowana dopiero jutro https://www.whitelabs.com/faq/purepitch/purepitch-shelf-life Domyślam się, że drożdże nie podróżowały w czasie, tylko aktualnie producent zakłada większą trwałość. Czy ktoś wie jaki okres obecnie dzieli data produkcji i przydatności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 (edytowane) Godzinę temu, koval_blazej napisał: Chciałem wyliczyć sobie kalkulatorem rozmiar startera z WLP002 no i poległem na wprowadzeniu daty produkcji... Na opakowaniu jest tylko data przydatności - tutaj 21 marca 2021. Na stronie White Labs znalazłem informację, że datę wyznaczają na 4 miesiące od produkcji, co oznaczałoby, ze moja paczka zostanie wyprodukowana dopiero jutro https://www.whitelabs.com/faq/purepitch/purepitch-shelf-life Domyślam się, że drożdże nie podróżowały w czasie, tylko aktualnie producent zakłada większą trwałość. Czy ktoś wie jaki okres obecnie dzieli data produkcji i przydatności? Może to pomoże. You can find the exact production date by entering the lot number on the package here: https://classic.yeastman.com/Login/Public/Report/PublicLabQCResult.aspx Zmień tylko na Homebrew. Edytowane 20 Listopada 2020 przez Gawron koval_blazej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval_blazej Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Dzięki Gawron! Sprawdziłem i moja partia została wyprodukowane we wrześniu, czyli data przydatności to 6 miesięcy, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 21 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 16 godzin temu, koval_blazej napisał: Dzięki Gawron! Sprawdziłem i moja partia została wyprodukowane we wrześniu, czyli data przydatności to 6 miesięcy, Chyba na Homebrewtalk było, że fiolki Whitelabs mają 4, a saszetki 6 miesięcy przydatności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumikk Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Panowie W dniu 21.11.2020 o 14:20, Gawron napisał: 6 miesięcy przydatności To oznacza że te drodze były wyprodukowane ok 14.10.2020? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumikk Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Dobra już mi się pobrał raport ? dzięki ? Gawron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi