MistrzSuspensu Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Kraj pochodzenia: PolskaOdmiana: aromatycznaŚrednia zawartość alfakwasów: 2-4%Krótki opis:Chmiel aromatyczny uprawiany w okolicach Nowego Tomyśla, wskrzeszony dla piwowarów domowych przez Polish Hops. Nie mam pojęcia czy jeszcze ktoś go uprawia i sprzedaje. Historia chmielu: http://notopopiwku.blogspot.com/2013/03/historia-miasta-pachnaca-szyszkami.html Ktoś używał? Myślałem, żeby spróbować go wrzucić do na przykład Grodziskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joosto Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Ja używał. Do grodziskiego to nie powinieneś się zastanawiać czy wrzucać, tylko to zrobić Odebrałem jego aromat jako ziołowy. Aktualnie korzystam z własnej szyszki, ale na wiosnę tego roku sypałem granulat z PH i byłem zadowolony. MistrzSuspensu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Sypnąłeś go samego czy jeszcze jakiś chmiel poszedł? Tylko na aromat czy jeszcze na goryczkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joosto Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 (edytowane) Sypałem przy warkach 147 i 153, głownie szedł na aromat bo jest zacny, poza nim były inne chmiele. Granulat miał 2,8% alfa kwasów, więc sypanie na goryczkę to jak ktoś lubi spore ilości to też można Teraz chmielę szyszką mix Lubelskiego i Tomyskiego, więc niestety nie doradzę jak wychodzi solo. Edytowane 25 Listopada 2020 przez Joosto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi